RED DEER SWINE TECHNOLOGY WORKSHOP

New location:

Parkland Pavilion, Westerner Park

October 24, 2018

Agenda

Exhibitors: the Parkland Pavilion will open on October 24 at 7 a.m. for you to begin setting up. Doors will open to other registrants at 8 a.m.

8:00 – 9:00 am Registrations, Coffee & Booth Visits
9:00 – 9:10 am Introductions & Welcome (10 min.)
9:10 – 10:00 am Risk Management & Contract Forwarding
Ron Gietz (50 min.)
10:00 – 10:40 am Managing Your Team and Prioritizing
Sarah Probst-Miller (40 min.)
10:40 – 11:00 am Booth Introductions & Refreshment Break
11:00 – 11:20 am BMP Audit Results

Ken Engele (20 min.)

11:20 – 11:45 am Loose Sow Housing – Pros & Cons

Duane Molton (25 min.)

11:45 – 12:15 pm Improving the impact of AI Boars in the production system
Jennifer Patterson (30 min.)
12:15 – 1:15 pm Lunch Break & Booth Introductions
1:15 – 1:55 pm Farrowing Management

Dr. John Carr (40 min.)

1:55 – 2:25 pm Farm Safety and OH & S
Gord Winkel (30 min.)
2:25 – 2:45 pm Refreshment Break
2:45 – 3:05 pm Risk Management & Forward Contracting
Herman Simons (20 min.)
3:05 – 3:35 pm Water Treatments & Acidification

Malachy Young (30 min.)

3:35 – 3:55 pm African Swine Fever

Dr. John Carr (20 min.)

4:00 pm Closing Comments & Wrap-up

Sponsors

For more information, email Charlotte Shipp or call 780-491-3528.